Connect with us

Ποδοσφαιρο

Λυσσάνδρου με ημερομηνία λήξης

Published

Ο Μηνάς Λυσάνδρου ανέλαβε την προεδρία της Super League (ήταν η υποψηφιότητα της ΑΕΚ που στηρίχθηκε από τον Ολυμπιακό…) στις 16 Απριλίου διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη, όμως είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει στον προεδρικό θώκο του Συνεταιρισμού και μετά το επόμενο καλοκαίρι.

Η θητεία του προέδρου είναι διετής αλλά ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, θεωρεί ότι το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθεί η… περίοδος που ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη, τον Ιούνιο του 2018. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνουν εκλογές, ενώ στην ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα εκ νέου, η απάντηση του ήταν «μπορεί ναι, μπορεί όχι».

Υποστήριξε ωστόσο, ότι ο πρόεδρος της Λίγκας θα πρέπει να είναι τεχνοκράτης και να απασχολείται αποκλειστικά, όλη την ημέρα, με θέματα της διοργανώτριας, προϋπόθεση πάντως, που για τον ίδιο δεν τηρείται από τη στιγμή που είναι και αντιπρόεδρος στην ΑΕΚ.

Όλα αυτά ειπώθηκαν, σε τραπέζι του προέδρου της Super League σε ρεπόρτερ, χθες (9/9) το μεσημέρι όπου ανέλυσε το πλάνο του για το πρωτάθλημα και τις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την αναβάθμιση του.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

– Υποστήριξε για παράδειγμα ότι κατά την άποψη του, οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων θα πρέπει να έχουν τριετή διάρκεια και οι κανονισμοί να αλλάζουν το ίδιο διάστημα και όχι κάθε καλοκαίρι, όπως γίνεται τώρα.

– Είπε ακόμη, ότι είναι σε επαφές με εταιρίες, στοιχηματικές και μη, για χορηγία του πρωταθλήματος, όχι για ονομασία του όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια με τη «Σουρωτή». Στόχος είναι στα ταμεία της ΠΑΕ να μπουν τα λεφτά που είχαν μπει και από την εταιρία του Ιβάν Σαββίδη, δηλαδή περίπου 2,5 εκ. ευρώ τον χρόνο.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Μηνάς Λυσσάνδρου εξήρε το γεγονός ότι υπάρχει κεντρική διαχείριση στις διαφημιστικές πινακίδες Led των γηπέδων, των ομάδων του πρωταθλήματος και επτά εταιρίες διαφημίζονται σε αυτές, απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα στο Δ.Σ. της Λίγκας. Οι δε, φίλαθλοι διαπίστωσαν την ομοιομορφία προβολής των συγκεκριμένων εταιρειών στις πρώτες αγωνιστικές.

– Αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει την αλλαγή της ονομασίας της Super League 2 σε League 2 και η Super League 1 να επιστρέψει στο… παλιό Σούπερ Λιγκ, κάτι που για να γίνει πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

– Είχε μόνο καλά λόγια για το διαδικτυακό παιχνίδι της Super League, Fantasy League το οποίο σε 2 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει ήδη 25.000 προπονητές.

– Επίσης, αναφέρθηκε στις μεταδόσεις από το κανάλι της Λίγκας στο youtube, στα πρωταθλήματα υποδομής. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζουν οι μεταδόσεις από το Κ19 με το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ. Στόχος φέτος είναι να μεταδοθούν 30 παιχνίδια από όλες τις ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας. Πέρσι να σημειωθεί ότι είχαν μεταδοθεί τα Φάιναλ 4 στα πρωταθλήματα Κ15 και Κ17.

– Αποκάλυψε επίσης, τη δημιουργία Κυπέλλου για τις ομάδες Κ19, όπως επίσης και τη δημιουργία του «Μουσείου του ποδοσφαίρου».

– Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα social media της Λίγκας, στο νέο πλήρως ανανεωμένο site της διοργανώτριας και στο app του site που έρχεται, με ιδιαίτερο βάρος στο livescore. Στη νέα ιστοσελίδα υπάρχει ειδική στήλη «60 χρόνια Α’ Εθνική, Σαν σήμερα» με γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου, από καταβολής της Α’ Εθνικής.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Ο πρόεδρος της Λίγκας τέλος, τάχθηκε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και της υποχρεωτικής συμμετοχής συγκεκριμένου αριθμού νεαρών ποδοσφαιριστών στο Κύπελλο Ελλάδας, όχι όμως και στο πρωτάθλημα. Για το πρωτάθλημα, τάσσεται υπέρ της δημιουργίας «ομάδων Β».

Continue Reading

Trending

Σλόβαν-ΠΑΟΚ -26 Days 14 Hours 48 Minutes 6 Seconds to offering expiration